WIL JIJ DIT ZELFVERTROUWEN OOK?

Van je tandarts verwacht je toch ook zelfvertrouwen?

Daar zit je dan, klaar voor je wortelkanaalbehandeling. De verdoving begint te werken en je hebt een soort plastic lap om je mond geklemd om je mond een hele tijd open te kunnen houden. Je handen liggen wat verkrampt in de stoel en het klamme zweet staat op je voorhoofd.
De ontvangst in een prachtige ontvangstruimte met een vriendelijke receptioniste stelde je wat gerust. Ook de behandelkamers ademen luxe en kwaliteit. Je ziet aan elk facet dat in deze praktijk flink is geïnvesteerd.
Dan gaat de tandarts naast je zitten. Wat gebeurt er nu? Bibberend pakt hij het eerste instrument in zijn hand en met zweet op zijn voorhoofd biecht hij op: ik weet eigenlijk niet of ik dit wel kan. Ik heb er vannacht niet van geslapen. Maar goed, we gaan beginnen en als het niets wordt krijg je gewoon je geld terug.

Ho stop, hier blijf ik niet zitten, met jou doe ik geen zaken. Of blijf jij wel zitten in deze stoel?

 

Een prachtige uitspraak van Ralph Waldo Emerson is:

“Zelfvertrouwen is twee-derde van het succes.”

 

Bedenk eens wat dat voor jou als ondernemer betekent. Twee-derde. Jij. Jouw zelfbeeld en zelfvertrouwen. Al die nieuwe initiatieven, al die dure opleidingen, al die investeringen in je mooie unieke productaanbod, je locatie, je personal branding, website en visitekaartjes. Een nieuwe professionele outfit en toch die onweerstaanbare fotosessie laten doen. Allemaal investeringen in slechts één-derde van je succes als hierdoor jouw zelfvertrouwen niet is gegroeid.WIL JIJ DIT ZELFVERTROUWEN OOK?. Personal Power Plus

Ergens heb je de beslissing genomen om ondernemer te worden. Om te gaan doen wat jij het allerliefste doet en waar jij het allerliefste andere mensen mee helpt. De vrijheid voor dit ondernemerschap was wat jij wilde doen, dat was echt helemaal je hart en je passie volgen.

Dan blijkt het in de praktijk niet zo makkelijk om succesvol te zijn. Je hebt genoeg talenten, een enorme ambitieuze drive en inmiddels heb je ook al veel geïnvesteerd in het verbeteren van allerlei ondernemersvaardigheden. Toch blijft er een stemmetje knagen: kan ik dit wel? Ben ik wel goed genoeg? Lever ik wel voldoende waarde? Moet ik ook niet …?

Recente artikelen

Wat is zelfvertrouwen?

Zelfvertrouwen is het vertrouwen dat je in je eigen kunnen hebt; het vertrouwen dat je over de kracht en talenten beschikt om van je onderneming een succes te maken en effectief met tegenvallers om te kunt gaan.

Zelfvertrouwen werkt positief door op allerlei aspecten in je leven, want als je meer zelfvertrouwen hebt:

* heb je minder stress
* ben je minder afhankelijk van het oordeel van anderen
* zal je jezelf sterker ontplooien
* durf je eerder risico’s te nemen
* twijfel je minder
* zijn keuzes makkelijker
* is je focus sterker
* voel je je beter

Bovendien ziet een ander dat ook, waardoor ze anders op je reageren. Je uitstraling heeft meer impact en je zal meer succes bereiken.

 

Hoe vergroot je jouw zelfvertrouwen?

Het vergroten van je zelfvertrouwen kun je trainen. Met twee-derde van je succes kun meteen praktisch aan de slag met 4 onderstaande stappen.

Met deze 4 stappen die wij verder uitwerken in ons E-book; “Vol zelfvertrouwen meer impact met je bedrijf”, ontwikkel je jezelf van twijfel, naar geloven in jezelf, meer zelfvertrouwen en zelfverzekerdheid voor meer impact met je bedrijf.

Stap 1: Weet wie jij bent en welke richting bij je je past
Zelfvertrouwen begint met begrijpen wie je bent – wat jouw grootste kracht is en diepste drijfveer. Inzicht krijgen in wat bij jou past en hoe jij moeiteloos van waarde bent. Draag dat uit. Dat maakt jou als ondernemer authentiek en onderscheidend.

Stap 2: Zet doelen, kom in actie en laat weten waar jij voor staatWIL JIJ DIT ZELFVERTROUWEN OOK?. Personal Power Plus
Zelfvertrouwen groeit met elk succes dat jij boekt. Elke tevreden klant vergroot jouw zelfvertrouwen. Elk gehaald doel maakt jouw succes groter. Dus geef tijd en prioriteit aan doelen zetten en doelen halen. Zet kleine haalbare doelen en zet er voldoende actie bij, zodat je ze steeds haalt en weer volgende doelen kunt zetten.

Stap 3: Vergroot je efficiëntie in je manier van werken zodat je met minder moeite je doelen haalt en makkelijker successen boekt. Doelen halen geeft zelfvertrouwen.
Je efficiëntie kun je vergroten door niet zelf het wiel uit te vinden, maar door bewezen systemen toe te passen en die te blijven volgen, ook als het zwaar wordt.

Stap 4: Zorg dat jij het “volhoudt”: zorg goed voor jezelf
Investeren in zelfvertrouwen is investeren in jezelf. Omring je met energie gevende mensen, kleed je met zorg, lach en maak plezier, vier je successen. Zorg goed voor je lichaam: in- en ontspanning. Geef jezelf een compliment. Geniet ervan als je anderen helpt om succesvol te worden. Wees jezelf.