ZELFVERTROUWEN IS AANTREKKELIJK

4 tips voor meer zelfvertrouwen en succes als ondernemer

Het is aantrekkelijk, charisma, de X-factor, belangrijker dan looks. ZELFVERTROUWEN – het volledig accepteren van wie je bent, met al je talenten, kracht en misschien minder mooie kanten, is onweerstaanbaar als je dat uitstraalt. Zo’n authentieke, krachtige uitstraling, die zegt “dit ben ik en hier sta ik voor – “take it or leave it ” trekt mensen als een magneet naar je toe.

Zelfvertrouwen is het belangrijkste ingrediënt voor succesvol ondernemerschap. Als vertrouwen in je eigen kunnen gecombineerd wordt met geloof in iets wat beter kan, iets wat je wilt bereiken en waarin je van waarde wil zijn, wordt het een enorme kracht voor ontwikkeling. Een drijfveer of passie die zo diep verankerd is dat je er alles voor over hebt.

Als je vertrouwt op jezelf vertrouw je ook sneller op de ander – en leg je als ondernemer makkelijker de basis voor succesvol samenwerken.

Wil jij ook aantrekkelijk zijn als ondernemer? Moeiteloos de juiste klanten naar je toetrekken en meer impact hebben?

 

4 tips voor meer zelfvertrouwen


Tip 1. Kijk met een positieve bril naar jezelfZELFVERTROUWEN IS AANTREKKELIJK. Personal Power Plus

Voor de meeste mensen is het moeilijker om te zien wat er zo fantastisch is aan jezelf, dan commentaar te geven op wat er allemaal niet goed aan je is. Dat weten we vaak haarfijn te benoemen.

Dat heeft te maken met het feit dat onze hersenen sterker reageren op kritiek dan op complimenten. Van jongs af aan kijken we naar wat er niet goed gaat. Je krijgt bijles in vakken waar je een onvoldoende voor staat. Je krijgt te horen dat je 4 fouten hebt gemaakt in plaats van dat je 36 goede antwoorden hebt gegeven. In je werk ontwikkel je wat je nog niet zo goed kunt en als er iets niet goed gaat kom je met het team bij elkaar voor een probleemanalyse of crisisvergadering.

De eerste tip voor mee zelfvertrouwen is om met een positieve bril naar jouw unieke kracht en talenten te gaan kijken. Om ontzettend trots te zijn op wat jou zo bijzonder maakt, om jouw talenten en drijfveren te waarderen. Om niet meer te kijken naar wat er niet is, maar om alle aandacht te geven aan wat er wel en fantastisch is. Deze manier van optimistisch in het leven staan, geeft je meer vertrouwen in jezelf en in jouw mogelijkheden voor impact en succes. Het maakt je bovendien ook gelukkiger!

Recente artikelen

TIP 2 Maak jouw unieke kracht zichtbaar

Veel persoonlijkheidstesten laten zien wat je kunt, wat je uitdagingen zijn waar je op zou kunnen focussen, maar hiervan belanden de resultaten na een tijdje in de la of ergens op de computer. Als je jezelf dan na een jaar afvraagt wat het grootste inzicht was uit jouw persoonlijkheidstest, zal je je misschien met moeite nog een paar woorden herinneren.

Ons advies is om elke dag te laten zien wat jou zo bijzonder maakt. Door bewust jouw kracht te vertalen in jouw uitstraling, ben je er continue mee bezig en ga je ervaren dat anderen daar positief op reageren. Op een gegeven moment wordt deze actie om bewust jouw kracht aan te trekken, een onbewust vertrouwen op die kracht. Je zelfvertrouwen groeit daardoor.

Als je niet weet hoe je jouw unieke kracht zichtbaar kunt maken, is gespecialiseerde, professionele hulp inroepen van een Imago of PPP-expert een hele goede optie. Wellicht is een Powerdag een prachtig cadeau aan jezelf om jouw grootste kracht te ervaren.

 

TIP 3. Investeer in je sleutel tot succes – je groeit buiten je comfort zone

Elke unieke kracht heeft in onze visie een sleutel tot succes – iets wat je uitdaagt. Uitdaagt om uit je comfortzone te komen. Wij noemen dit in het Personal Power Plus model het Balans-Powertype of je Balanskleur. Door aandacht te geven aan jouw Balans, hierin met aandacht te investeren– en letterlijk deze kleur af en toe aan te trekken, ga je groeien in deze sleutel tot succes. Hiermee wordt jouw unieke kracht nog veel sterker.

Ga voor jezelf na wat jouw sleutel is voor succes en waarin jij wilt investeren – in tijd, moed en acties – om jouw unieke kracht nog sneller te laten groeien. Als je het echt wilt weten, doe de Powertest, boek een gesprek of kom naar de Powerdag

 


TIP 4. Zoek aanvullende input en vertrouw op samenwerking

SAMEN IS LEUKER EN STA JE STERKER

SAMEN IS LEUKER EN STA JE STERKER

Als ondernemer kun je niet alles – en ook niet alles alleen. Door het bewust kiezen van samenwerking met mensen met aanvullende krachten en talenten en daarop durven te vertrouwen, zal je meer bereiken en je zelfvertrouwen toenemen.

Ga bewust op zoek naar de kracht van de ander en vertrouw op elkaars aanvulling. Dat vergroot jouw zelfvertrouwen en het vertrouwen van degenen waar jij mee samenwerkt.

Het resultaat van een succesvolle samenwerking is dat je meer bereikt en makkelijker je doelen haalt. Dat je elkaar uitdaagt en stimuleert om net dat extra stapje te zetten. Dat je elkaar houdt aan afspraken en doelen. Zodat je resultaten, omzet, impact en reputatie groeien. Daardoor zal jouw zelfvertrouwen weer toenemen en word je nog aantrekkelijker.